Arhiv novic 23.05.2023

V neurju na širšem območju Maribora poplavilo ceste in kleti, sprožili so se novi plazovi

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Na Štajerskem, predvsem na širšem območju Maribora, se je popoldne razvila hujša nevihta, ponekod je padala toča. Več občanov je zaradi zalitih kleti prosilo za pomoč, sprožilo se je več kot deset zemeljskih plazov. Več cest je neprevoznih… »

Sepp Kuss obdržal Primoža Rogliča v igri za zmago

Dnevnik pred 4 dnevi
Uvod v odločilni teden 106. kolesarske dirke po Italiji je prinesel spektakel na ciljnem vzponu na Monte Bondone. Geraint Thomas se je vrnil v rožnato majico, Joao Almeida je dobil etapo, poraženec dneva pa je bil Primož Roglič, ki pa se znova ni… »

EU Ukrajini izplačala dodatnih 1,5 milijarde evrov pomoči

Primorske pred 4 dnevi
Evropska komisija je Ukrajini danes izplačala dodatnih 1,5 milijarde evrov pomoči. Gre za četrto izplačilo v okviru instrumenta makrofinančne pomoči za Ukrajino, ki v skupni vrednosti znaša okoli 18 milijard evrov. Z njim si EU želi Ukrajini… »

Pirc Musar: Rešitve s foruma bodo pripomogle pri zdravstveni reformi

RTV Slovenija pred 4 dnevi
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je po forumu o prihodnosti zdravstva dejala, da bo poročilo poslala ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu, saj upa, da bo minister iz njega pridobil informacije, ki mu bodo pomagale pri zdravstveni… »

Moker krog, a nov vrhunski met in zmaga Kristjana Čeha

SiolNET pred 4 dnevi
Svetovni prvak Kristjan Čeh (Ptuj) je na atletskem mitingu v domačem Ptuju, kjer se je začela mednarodna liga Telekom Slovenije (MAL) in v kateri Čeh brani lansko zmago, slavil v metu diska s 68,67 metra in kljub mokremu krogu za izmet dosegel nov… »

Aleš Vaupotič odstopil, nasledila ga bo Martina Vovk

Dnevnik pred 4 dnevi
Ministrica za kulturo Asta Vrečko je za v.d. direktorja Moderne galerije s 1. junijem imenovala Martino Vovk, kustosinjo in muzejsko svetovalko v Moderni galeriji. Na to mesto je bila imenovana po tem, ko je ministrica za kulturo sprejela ponujeni odstop… »

Po trčenju z avtom na cesti pri Bohinju poginil medved

Dnevnik pred 4 dnevi
Bližnje srečanje z medvedom je tokrat doživel voznik avta v bližini naselja Nomenj na Gorenjskem. Žival je v trčenju včeraj zvečer poginila. Nekaj čez deseto uro v ponedeljek zvečer je na cesti med Bledom in Bohinjem v bližini naselja Nomenj… »

Zakon o zaščiti živali: “Moja psička govori in jaz jo razumem”

Dnevnik pred 4 dnevi
Danes je bil v državnem zboru, kot se je izrazila poslanka Nove Slovenije Vida Čadonič Špelič, en velik dan ljubezni do živali. Skoraj pet ur in pol je trajala splošna razprava o predlogu novele zakona o zaščiti živali, ki so ga v parlamentarni… »

Na Portugalskem ponovno preiskujejo izginotje Madeleine McCann #video

SiolNET pred 4 dnevi
Portugalski preiskovalci skupaj z nemško in britansko policijo ponovno preiskujejo izginotje britanske deklice Madeleine McCann leta 2007 v portugalskem letovišču Praia da Luz. Po poročanju portugalskih medijev se osredotočajo na vodno zajetje Arade… »

Milosavljević: Želim si, da ustavno sodišče spozna, da so stvari nevzdržne

RTV Slovenija pred 4 dnevi
Ob obletnici začetka stavke na RTV Slovenija je v Cankarjevem domu potekala javna tribuna, na kateri so sodelujoči poudarili, da so stavkovne zahteve danes enako aktualne kot pred letom dni. Poudarili so, da bodo vztrajali, dokler ciljev ne dosežejo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem