Arhiv novic 23.05.2023

Neurje na mariborskem območju uničilo več cest

Dnevnik 23.05.2023
Neurje z vetrom in točo, ki je danes popoldne zajelo del Mestne občine Maribor, je povzročilo precej škode. Meteorna voda je po navedbah poveljnika Gasilske brigade Maribor Primoža Osojnika zalila več kleti in cest, sprožilo se je več kot deset… »

Roglič razkril razlog, zakaj ni bil 100-odstoten

Zurnal24 23.05.2023
Primož Roglič je po tretjem mestu v 16. etapi dirke po Italiji razkril, da še vedno ni stoodstoten po padcu iz prejšnjega tedna. Joao Almeida (UAE Team Emirates) je morda kar nekoliko presenetljivi junak 16. etape letošnje dirke po Italiji, prve… »

Dron padel na stavbo ruske obveščevalne službe

Necenzurirano 23.05.2023
Po vdoru protikremljske milice na ozemlje Belgoroda so ponoči nad to rusko obmejno regijo poleteli še droni. Legija Svoboda Rusije, ki se opisuje kot protikremeljska milica, je v ponedeljek napadla dva kraja na ozemlju Belgoroda. Ruske oblasti so napade… »

Nataša Pirc Musar: Dobre prakse prejšnjih vlad je treba peljati naprej

Delo 23.05.2023
Na Brdu so se zbrali strokovnjaki s področja zdravstva, politike in predstavniki civilne družbe. Beseda je tekla tudi o financiranju zdravstvenega sistema. Na Brdu pri Kranju je potekal prvi forum predsednice Nataše Pirc Musar na temo zdravstva… »

Čeh v mokrem krogu 68,67 m; Čurin Praprotnik 10,29 na 100 m

RTV Slovenija 23.05.2023
Svetovni prvak Kristjan Čeh je na uvodni tekmi mednarodne lige Telekom Slovenije na Ptuju slavil v metu diska z rezultatom 68,67. 24-letnik je kljub mokremu krogu za izmet dosegel nov vrhunski izid. Tekmovanje se je začelo v toplem in sončnem vremenu… »

Za vršilko dolžnosti direktorja Moderne galerije imenovana Martina Vovk

Delo 23.05.2023
»Prizadevala si bom najprej za normalizacijo delovnih procesov, medosebnih odnosov in za vzpostavitev konstruktivnega delovnega okolja«, pravi Martina Vovk. V nadaljevanju preberite: Kot smo poročali, se je ministrstvo za kulturo v začetku meseca »na… »

Po trčenju z avtom na cesti pri Bohinju poginil medved

Dnevnik 23.05.2023
Bližnje srečanje z medvedom je tokrat doživel voznik avta v bližini naselja Nomenj na Gorenjskem. Žival je v trčenju včeraj zvečer poginila. Nekaj čez deseto uro v ponedeljek zvečer je na cesti med Bledom in Bohinjem v bližini naselja Nomenj… »

Predlog zakona, ki razburja javnost, gre v nadaljnjo obravnavo #video

SiolNET 23.05.2023
DZ se je drugi dan redne majske seje najprej lotil obravnave predloga novele zakona o zaščiti živali, ki v delu javnosti povzroča precej razburjenja. Predlog zakona med drugim predvideva prepoved verig, vzpostavitev obveznega internega videonadzora v… »

Ali umetno jezero skriva truplo Madeleine McCann?

Delo 23.05.2023
Bo najnovejša preiskava portugalske in britanske policije razkrila, kaj se je zgodilo s triletno deklico, ki jo iščejo od leta 2007? Policija je ta teden začela obsežno preiskavo jezera Arcade blizu portugalskega letovišča Praia da Luz, od koder je… »

Milosavljević: Želim si, da ustavno sodišče spozna, da so stvari nevzdržne

RTV Slovenija 23.05.2023
Ob obletnici začetka stavke na RTV Slovenija je v Cankarjevem domu potekala javna tribuna, na kateri so sodelujoči poudarili, da so stavkovne zahteve danes enako aktualne kot pred letom dni. Poudarili so, da bodo vztrajali, dokler ciljev ne dosežejo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem