Arhiv novic 23.05.2023

Nekaj dni po plazovih spet kaos na Štajerskem #video #foto

SiolNET 23.05.2023
Neurje z vetrom in točo, ki je zajelo del Mestne občine Maribor, je povzročilo precej škode. Meteorna voda je po navedbah poveljnika Gasilske brigade Maribor Primoža Osojnika zalila več kleti in cest, sprožilo se je več kot deset zemeljskih… »

Roglič izgubil prvo hribovsko bitko

Primorske 23.05.2023
Uvodna etapa zadnjega tedna kolesarske dirke po Italiji je po pričakovanju premešala vrstni red na vrhu skupnega seštevka dirke po Italiji, a ne tako kot so si želeli privrženci Primoža Rogliča, ki so se v lepem številu zbrali na pobočjih… »

Dron padel na stavbo ruske obveščevalne službe

Necenzurirano 23.05.2023
Po vdoru protikremljske milice na ozemlje Belgoroda so ponoči nad to rusko obmejno regijo poleteli še droni. Legija Svoboda Rusije, ki se opisuje kot protikremeljska milica, je v ponedeljek napadla dva kraja na ozemlju Belgoroda. Ruske oblasti so napade… »

Nataša Pirc Musar: Dobre prakse prejšnjih vlad je treba peljati naprej

Delo 23.05.2023
Na Brdu so se zbrali strokovnjaki s področja zdravstva, politike in predstavniki civilne družbe. Beseda je tekla tudi o financiranju zdravstvenega sistema. Na Brdu pri Kranju je potekal prvi forum predsednice Nataše Pirc Musar na temo zdravstva… »

Od povečevanja nočitev se usmerjajo v upravljanje destinacije za prijaznejše sobivanje domačinov in turistov

Primorske 23.05.2023
Dolina Soče je ponovno prejela oziroma obnovila zlati znak Slovenia Green Destination, s čimer je Slovenska turistična organizacija pohvalila prizadevanja za trajnostno delovanje. Še zdaleč pa ni vse rožnato, še veliko truda bo treba vložiti v… »

Aleš Vaupotič odstopil, nasledila ga bo Martina Vovk

Dnevnik 23.05.2023
Ministrica za kulturo Asta Vrečko je za v.d. direktorja Moderne galerije s 1. junijem imenovala Martino Vovk, kustosinjo in muzejsko svetovalko v Moderni galeriji. Na to mesto je bila imenovana po tem, ko je ministrica za kulturo sprejela ponujeni odstop… »

Voznik ponoči na cesti Bled–Bohinj trčil v medveda

RTV Slovenija 23.05.2023
Voznik avtomobila je v ponedeljek zvečer malo po 22. uri na cesti med Bledom in Bohinjem trčil v medveda. Medved je na kraju poginil, so sporočili iz PU-ja Kranj. Nesreča seje zgodila v bližini naselja Nomenj. Obveščeni so bili pristojni, ki so… »

V koaliciji trdijo, da novela zakona o zaščiti živali, ki uvaja živalsko nadpolicijo, ni noben napad na kmete!?

Nova 24TV 23.05.2023
Poslanka SD Meira Hot (Foto: STA) Čeprav so tako kmetje kot tudi sama stroka naravnost ogorčeni nad vsebino novele zakona o zaščiti živali, iz koalicijskih vrst še vedno slišimo sprenevedanje o tej temi. Oglasila se je poslanka SD Meira Hot, češ… »

FOTO: Tako iščejo truplo izginule Maddie: s kraja odnesli več vreč

Necenzurirano 23.05.2023
Preiskava je tudi uradno stekla. Bomo končno izvedeli, kako se konča najbolj razvpiti primer izginotja? Danes dopoldne so se v vode vodnega zajetja Arade podali potapljači. Zaplul je tudi policijski motorni čoln. Zajetje je od kraja Praia da Luz, kjer… »

Milosavljević: Želim si, da ustavno sodišče spozna, da so stvari nevzdržne

RTV Slovenija 23.05.2023
Ob obletnici začetka stavke na RTV Slovenija je v Cankarjevem domu potekala javna tribuna, na kateri so sodelujoči poudarili, da so stavkovne zahteve danes enako aktualne kot pred letom dni. Poudarili so, da bodo vztrajali, dokler ciljev ne dosežejo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem