Slovenija arhiv novic 23.05.2023

Hamilton za 45 milijonov v Ferrari. Je v tem kaj resnice?

SiolNET 23.05.2023
Sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton ima na mizi 45-milijonsko ponudbo Ferrarija, piše britanski Daily Mail. Drugi mediji, predvsem tisti, ki podrobneje spremljajo formulo 1, tem zapisom ne pripisujejo velike teže. Sportal Trčil s silo 67G in… »

Danska bo zaradi dobre gospodarske rasti za zdravstvo namenila dodatnih 670 milijonov evrov letno

RTV Slovenija 23.05.2023
Danska bo gospodarsko rast, ki je višja od napovedi, izkoristila za okrepitev zdravstvenega sistema, ki ga bo okrepila za dodatnih 670 milijonov evrov letno, je napovedala danska premierka Mette Frederiksen. Danci plačujejo enega najvišjih davkov za… »

Kdo in zakaj je obseden z dolžino stoječih ovacij v Cannesu?

RTV Slovenija 23.05.2023
Na nobenem filmskem festivalu se stoječih aplavzov ne meri tako natančno in nikjer se jim ne pripisuje tako velikega pomena kot ravno v Cannesu. Filmi z osemminutnim aplavzom so okronani za uspeh, boren petminuten aplavz pomeni že "medel sprejem"… »

Jude Law za vlogo v parfumu z vonjem po "krvi, fekalijah in znoju"

RTV Slovenija 23.05.2023
Jude Law je posegel po drastičnih prijemih za vlogo bojda nadvse smrdljivega angleškega kralja Henrika VIII. v svojem najnovejšem filmu Firebrand. 50-letni britanski zvezdnik je na tiskovni konferenci na canskem filmskem festivalu, kjer v teh dneh… »

Nutrijam so šteti dnevi

Delo 23.05.2023
V prihodnjih dneh se bo začel izlov nutrij z Ljubljanskega barja z namenom, da bi jih iztrebili. Po tem, ko je Krajinski park Ljubljansko barje (KPLB) prejšnji teden uradno predstavil začetek večletnega procesa celovitega izlova nutrij na tem… »

25-letni Slovenec v Umagu s cvetoberom prometnih prekrškov

Necenzurirano 23.05.2023
Hrvaška policija je v Umagu zasačila Slovenca, ki je za volanom sedel brez vozniškega izpita, a s krepko podlago alkohola. Ob tem ni bil pripet z varnostnim pasom, za nameček pa je med vožnjo uporabljal mobilni telefon. Policisti so na voznika… »

Dnevna vozovnica za celjski avtobus

Dnevnik 23.05.2023
Celjski mestni svetniki so potrdili cenik za izvajanje javnih linijskih prevozov v mestnem prometu Celebus. Kot je na seji povedal višji svetovalec na celjski občini Miran Gaberšek, so se zaradi uvedbe sistema Centralka odločili ponuditi občanom… »

Janša spotika projekt svoje vlade

Delo 23.05.2023
Bivši premier je z izjavo, da Slovenija kandidira na prošnjo ZDA in zaveznikov, škodil kandidaturi. V nadaljevanju preberite: Predsednik SDS in bivši predsednik vlade Janez Janša je v zaključku kampanje, to je v kritičnem obdobju zbiranja podpor za… »

Prenova šolstva s prvo strokovno oviro

Delo 23.05.2023
Polovica delovne skupine za pripravo nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja zahteva umik predloga novega zakona, sicer bodo iz skupine izstopili. Šestnajst članov delovne skupine za pripravo Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja (NPVI)… »

Film tedna: Storm

RTV Slovenija 23.05.2023
Drama, triler. Ali lahko brezpogojna ljubezen med mamo in hčerko premaga vse? Ovdovela Elin se z otrokoma, malim Urlikom in nekoliko starejšo Storm, odpravi na ribolov. Ko ju za trenutek izgubi izpred oči, se zgodi najhujše: Ulriku zdrsne na skalah… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem