Arhiv novic 24.05.2023

Umrla glasbena velikanka Tina Turner

Zurnal24 24.05.2023
V starosti 83 let je umrla ameriška glasbena zvezdnica Tina Turner. Tina Turner je velja za eno najbolj prodajanih glasbenic v zgodovini rocka. Prislužila si je naziv kraljice rock'n'rolla, prejela je 11 grammyjev ter grammyja za življenjsko delo in… »

Premier Golob napovedal 100-milijonski paket za upokojence, v njem je tudi »božičnica«

Dnevnik 24.05.2023
Robert Golob je na odprtju Dnevov medgeneracijskega sožitja dejal, da so na vladi ta teden zaključili medresorsko usklajevanje štirih ukrepov, vrednih 100 milijonov evrov, namenjenih izboljšanju gmotnega položaja upokojencev. Med njimi je dvig… »

Fotofiniš določil zmago Daineseju, Roglič varno na cilju

Delo 24.05.2023
Po pričakovanju je današnjo etapo odločil šprint glavnine. Najbolje se je znašel domačin Alberto Dainese. Etapa, ki smo se je bali je za kolesarji. Ravninske, hitre etape so vedno najlažje, a tudi najbolj nevarne. Danes je bila na vrsti 17. etapa… »

Pri vzvratni vožnji s tovornjakom prevozil motoristko, ki je takoj umrla

SiolNET 24.05.2023
Na območju Policijske uprave (PU) Nova Gorica se je v torek popoldne na območju Vogrskega zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila 45-letna voznica motornega kolesa. Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je… »

Bivše Tri papige: solastniki vložili kazensko ovadbo zaradi gradnje v pritličju

Primorske 24.05.2023
Trije solastniki stavbe na Prešernovem nabrežju v Piranu, kjer je nekoč obratovala kultna piranska diskoteka Tri papige, so vložili kazensko ovadbo zaradi gradbenih del, ki potekajo v pritličnih prostorih poslopja. Najemnik prostorov naj bi se… »

Europol v Sloveniji preiskuje organiziran kriminal

SiolNET 24.05.2023
V okviru velike mednarodne kriminalistične preiskave, ki poteka na območju Slovenije, Hrvaške, Nizozemske, Nemčije in Belgije, so v sodelovanju z Europolom v sredo zjutraj po vsej Hrvaški prijeli več ljudi, poročajo hrvaški mediji. Prijeli so več… »

Protikremeljski milici napadli rusko ozemlje

Dnevnik 24.05.2023
Po dveh dneh se je v ruski obmejni regiji Belgorod končal najodmevnejši vpad protikremeljske skupine na rusko ozemlje od začetka vojne v Ukrajini. Ruske oblasti so sporočile, da so napadalce potisnile nazaj na ukrajinsko ozemlje, od koder so prišli… »

UKC zapustil še otroški srčni kirurg Miha Weiss

RTV Slovenija 24.05.2023
Otroški srčni kirurg Miha Weiss je v torek dal nepreklicno odpoved. Direktor UKC-ja Ljubljana Marko Jug je izrazil globoko razočaranje, a dodal, da se za sodelovanje že dogovarja s kirurgom Janezom Vodiškarjem. Otroški srčni kirurg Miha Weiss… »

Ameriške volitve 2024: Trump v vodstvu med republikanci, DeSantis bo v družbi Muska napovedal kandidaturo

Nova 24TV 24.05.2023
Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump je napovedal ponovno kandidaturo za predsednika ZDA. (Vir: zajem zaslona, Twitter) Najnovejša tedenska raziskava družbe Morning Consult je pokazala, da ima nekdanji predsednik Donald Trump v republikanski primarni… »

Obletnica skrajnega krila RTV v znamenju ikonografije nekih drugih časov

Nova 24TV 24.05.2023
Javna tribuna ob prvi obletnici stavke na RTV Slovenija, ki sta jo pripravila Sindikat novinarjev Slovenije in Koordinacija novinarskih sindikatov RTV v sodelovanju s stavkovnim gibanjem za "neodvisno javno" RTV. (Foto: STA) Stavke skrajno levega krila… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem