Mozaik okusov

SiolNET 24.05.2023

Okolje ter naravni in človeški dejavniki imajo izjemen vpliv na kakovost ter značilnost pridelkov in živil na naši mizi. Slovenija se ponaša z edinstveno raznolikostjo pokrajine. In prav njena razgibanost ustvarja živila in pridelke, ki jih poznamo kot tipično slovenske. Okusi, ki jih cenimo, so povezani s posebnostmi pridelave in predelave na območju, s katerega lahko izhajajo tudi uporabljene surovine. So del okolja, v katerem se znanje pridelave in predelave prenaša iz ene generacije v drugo. Na

Foto: Luka Pogorelz Navdih za ustvarjanje Slovenija se ponaša z izjemno raznolikostjo pokrajine, običajev in tradicije. To je vir različnih edinstvenih lastnosti pridelkov in izdelkov, bogate gastronomske dediščine ter pestrosti ponudbe lokalnih in tradicionalnih kmetijskih pridelkov in živil. Slovensko kulinariko so skozi leta oblikovali ljudje, ki so živeli na tem območju. Uporaba lokalnih in sezonskih sestavin je že od nekdaj bistven vidik tradicionalne

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem