Najboljša bageta iz peči priseljenca

Dnevnik pred 13 dnevi  |  Aleš Gaube Aleš Gaube

Skoraj dvesto pekov se je pred dnevi potegovalo za najbolj laskavi naslov Pariza – najboljšega peka bagete.

Kdo peče najboljšo krhko štruco kruha, je elitistično vprašanje med pariškimi peki. Pa ne zaradi nekaj tisoč evrov nagrade ali zaradi dobljenega posla, da zmagovalec nato leto dni dobavlja osnovni prehrambni izdelek, brez katerega si Francoz ne more predstavljati življenja, v francosko predsedniško palačo. Gre preprosto za to, katera štruca francoske kulturno-kulinarične zapuščine je najboljša. In letos jo je spekel Šrilančan Tharshan Selvarajah, kar je svojevrsten

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem