Andrea D’Osvaldo, pršutar: Ostali bomo butična pršutarna

Dnevnik 06.06.2023  |  Iztok Klemenčič Iztok

Eden največjih gastronomskih zakladov Furlanije so pršuti.

Pa naj bodo iz pršutarne San Daniele, Sauris ali D'Osvaldo, ki deluje v Krminu, na italijanski strani Goriških brd, in je za razliko od prvih dveh butična pršutarna, saj na leto proizvede le 4000 nog, ki pa veljajo za pravi kulinarični statusni simbol in jih v obliki predjedi strežejo v praktično vseh najboljših gostilnah, restavracijah in vinotekah v Furlaniji. Andrea D'Osvaldo je tretja generacija pršutarjev iz Krmina, začetki družinske proizvodnje segajo v leto

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem