Ana Roš v Tasmaniji ročno izdelala osem tisoč kobariških štrukljev #foto

SiolNET 09.06.2023  |  A. P. K.

Slovenska chefinja Ana Roš zadnje dni preživlja na Tasmaniji, kjer je častna gostja kulinaričnega in umetniškega festivala v organizaciji muzeja MoNa, največjega zasebnega muzeja na južni polobli. Roševo in njeno ekipo je čakal poseben podvig, saj so morali pripraviti kar osem tisoč kobariških štrukljev, pripravljenih iz izključno tasmanskih sestavin.

Na kulinaričnem festivalu Winter feast bo Ana Roš kuhala osem dni. Gostje bodo lahko okušali kulinarične presežke, preplet slovenske in tasmanske kuhinje, ki jih bo mojstrica ustvarila iz izključno tasmanskih sestavin. Vnos živil je v Avstralijo namreč prepovedan, zato so nekatere začimbe in zelenjavo po Aninih navodilih posadili že pred pol leta. Pripravili so osem tisoč kobariških štrukljev Edinstvenost dveh krožnikov, ki jih bo Roševa z ekipo ustvarila na

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem