Segrevanje oljčnega olja ni škodljivo, vendar je najbolje, da ga uporabljamo za hladne jedi

RTV Slovenija 11.07.2023  |  G. C.

Oljčno olje se ne sme segrevati, ker naj bi ob tem v njem nastajale škodljive transmaščobne kisline, je eden izmed pogostih prehranskih mitov. To ne drži, res pa ga je priporočljivo uporabljati za hladne jedi, pravijo na Inštitutu za nutricionistiko.

Inštitut za nutricionistiko na portalu prehrana.si med drugim razkriva tudi številne prehranske mite. "Pri različnih objavah s področja prehrane je izjemno veliko neosnovanih mitov in nasprotujočih si informacij, ki med prebivalci povzročajo precejšnjo zmedo. Žal so pogosto v ozadju lahko tudi finančni interesi ponudnikov izdelkov," je pojasnil Igor Pravst z inštituta za nutricionistiko. Eden takšnih prehranskih mitov, ki kroži med prebivalstvom, je, da se oljčno

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem