Sašimi iz sviloprejk, kari iz čričkov – žužki na japonskih mizah

RTV Slovenija 27.07.2023  |  K. S.

Na nedavnem potovanju v Tokio je Takumi Jamamoto naročil prav posebno kosilo – kari iz čričkov in sašimi iz sviloprejk, vse skupaj pa je poplaknil z moštom iz vodnih stenic.

26-letni pisarniški delavec iz zahodnega okrožja Hjogo je eden od številnih potrošnikov po vsem svetu, ki jih je pritegnila entomofagija ali uživanje žuželk, ki postajajo vse bolj trajnostni način prehrane. Kot otrok je Jamamoto včasih za prigrizek vzel kobilice v sojini omaki, tako da prav popolnoma novo uživanje žužkov ni. V Tokiu si je kuhinjo na podlagi žuželk privoščil v kavarni Take-Noko, kjer so se specializirali prav za to. "Zabavno je izbirati iz širše

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem