Nedeljsko kosilo: Kralj v morju in na krožniku

Dnevnik 18.08.2023  |  Iztok Klemenčič Iztok

Brancin, pečen v soli, je ena najenostavnejših, a hkrati najimenitnejših jedi.

Brancin je nedvomno riba, ki velja za kralja tako v morju kot na krožniku, in to v kateri koli obliki – pečen, ocvrt, dimljen ali kuhan na lešo ali v lešadi, kot se reče temu načinu priprave rib v loncu. Najenostavnejši primer peke brancina, pri katerem praktično ne boste potrebovali kuharskega predznanja, je peka brancina, zakopanega v soli. Ne samo da je tovrstni način priprave enostaven in že na videz svetovljanski, povrhu je še zdrav, ker se na tak način riba

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem