Ali se krompir, špinača in gobe smejo pogrevati? Da!

RTV Slovenija 22.08.2023  |  G. K.

V javnosti kroži mit o škodljivosti pogrevanja nekaterih živil, na primer krompirja, špinače in gob. V resnici pa živilo, ki ga ne bi smeli pogrevati, sploh ne obstaja, opozarjajo na Inštitutu za nutricionistiko.

Pogrevanje hrane je priročen postopek za lajšanje porabe ostankov hrane, pa tudi takrat, ko želimo obroke pripravljati vnaprej. Bolj kot to, katero živilo pogrevamo, je za varnost pogrevane hrane pomembno ustrezno predhodno shranjevanje, dovolj visoka temperatura pogrevanja in higiena so glede najnovejšega prehranskega mita zapisali na Inštitutu za nutricionistiko. Z vidika varnosti so po njihovih navedbah sicer nekatera živila res občutljivejša od drugih. Primer

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem