Kranjska dolga miza (2)

Gorenjski glas 20.09.2023  |  Alenka Brun

Prisotne je navdušil pozdrav iz kuhinje, ki je pripovedoval zgodbo jeseni – uvodne takte v kulinarični večer so zaupali Alešu Kristanu s Kmetije odprtih vrat Pr' Končovc.

Tako so bile v barvah jeseni postrežene izbrane hišne paštete, domača šunka in ostali izbrani lokalni okusi. Navdih za hladno jed, pripravljeno iz lokalnih sestavin, je v bližnjevzhodni kulinariki poiskal kuharski šef Jorg Zupan. Postregel je jagnječji tatar po libanonsko z mešanico začimb, t. i. baharatom, in stepenim kajmakom. Pod toplo predjed se je podpisal Igor Jagodic, »glavna kuhalnica« ljubljanskega Strelca. Ravno v teh dneh bomo izvedeli, ali bo Igor

Gorenjski glas »

Pokal Mateja Mohoriča

Gorenjski glas pred 10 urami

Cesta poleti zaprta

Gorenjski glas pred 5 urami

Kranjski mednarodni slikarski ekstempore

Gorenjski glas pred 5 urami

Upravne enote: stavkajo vsak dan

Gorenjski glas pred 6 urami

Višje sodišče potrdilo sodbo Gašperinu

Gorenjski glas pred 6 urami
Gorenjski glas »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem