Osnovno živilo postaja luksuz

Delo 01.10.2023

Pomanjkanje dežja ter dolgotrajni in intenzivni vročinski valovi z nadpovprečnimi temperaturami so močno prizadeli španske oljkarje.

V nadaljevanju preberite: Zaradi nutricionističnih lastnosti ter kulturnega in kulinaričnega pomena se je olivnega olja prijelo ime zeleno zlato. Po novem pa takšno poimenovanje, vsaj v Španiji, upravičuje tudi njegova cena. Ta se je avgusta letos po zadnjih podatkih španskega nacionalnega statističnega urada (INE) v primerjavi z istim mesecem lani povečala za 52,5 odstotka, kar predstavlja največje medletno zvišanje v zadnjih dveh desetletjih, v primerjavi z

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem