Legende z ostankom sladkorja

Delo 14.10.2023

Kako težko je najti rujno kapljico, ki bi se dobro ujemala s potico.

Dolgo so bili Francozi raje kar tiho o tem, kako nastane vino sauternes, saj so predvidevali, da ga ljudje ne bodo radi pili – ker je iz plesnivega grozdja. Motili so se. Ta siva plesen je v ustreznih razmerah grozdno jagodo ravno prav izsušila v rozino, da so ta sladka vina iz okolice Bordeauxa postala svetovno znana, prvo ime, Chateau d'Yquem, pa eno najdražjih. Jutra, kot jih prinaša oktober, so natanko takšna, da se je tej legendi težko ogniti, se strinja

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem