Barjene klobase: Parizer ali slovener?

Dnevnik 14.10.2023  |  Borut Mehle Borut Mehle

Ko je srbski premier Vučić nedavno javno izvedel predstavo, v kateri je kazal prehrambne izdelke in gospodinjske potrebščine, ki jim je v boju z inflacijo njegova vlada zbila ceno, se je med njimi znašel tudi tako imenovani parizer, kot tej barjeni klobasi pravijo Srbi in v dobršni meri tudi drugi južni Slovani.

Prehrambni izdelek je izzval posmehljive in kritične odzive v smislu, da bi Vučić narod rad nahranil z najcenejšo hrano, med katero je ta tip barjene klobase, kot se temu reče po slovensko, kajti v Sloveniji za salame uradno veljajo samo suhe salame. Opozicija ga je torej obtožila, da ne je pariške salame, ta pa je za teden dni postala srbska politična tema številka ena. K temu je na videz medijev naveličan in trpeči Vučić, ki pa vendarle ne zamudi nobene

Preberite še

Zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem