Bistrojska vročica – zakaj se vrhunski kuharski mojstri vračajo h koreninam
RTV Slovenija 21.10.2023 | Kaja Sajovic
"Ana Roš ne želi biti in ni fine dining restavracija niti bistro, a je še vedno – JAZ," se bere opis najnovejšega projekta kuharske mojstrice iz Kobarida, ki skuša z Jazom po Posočju svoj pečat pustiti še v Ljubljani.
Jaz se je z odmevnim medijskim dogodkom odprl prejšnji teden, skupaj z butičnim hotelom As, v katerega je umeščen. Knafljev prehod se tako zdaj ponaša z dvema velikima imenoma, Svetozar Raspopović, z Asom starosta ljubljanske gastronomske scene, in Ana Roš. Vodja kuhinje v Jazu je Leonardo Fonseca Celis, Kolumbijec in dolgoletni vodja kuhinje Hiše Franko, ki se je januarja po dobrih petih letih v Kobaridu preselil v Ljubljano. Koncept ostaja enak kot v njihovem