Zmešana jajčka

Delo 25.10.2023

Skoraj črna, sto in stokrat prežgana posoda je tista, ki daje izjemen okus. Mi pa smo najprej zavrgli – ponev.

Dolgo let smo vsi, ki smo kdaj jedli umešana jajčka pri naši babi, ugibali, kaj jih dela tako dobra. Ker nismo mogli odkriti skrivnostnega recepta, o katerem je babica trdila, da ne obstaja, smo jih poimenovali »zmešana jajčka«. V desetletjih se je v babičini kuhinji zamenjalo kar nekaj gospodinj, ki so se trudile speči prav taka jajčka, a nobeni ni uspelo. Stara, dvestokrat prežgana babičina ponev se je prva znašla na smetišču zgodovine. Samo babica je vedela,

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem