Štiriindvajsetletna Ukrajinka: Tukaj je bila vojna. Iskala sem se. V Sloveniji sem se odločila, da bom sestra. #foto #video

SiolNET 11.11.2023  |  Video: Ana Kovač, Ksenija

Torkov dan sva s fotografinjo preživeli na posebnem obisku pri Marijinih sestrah Čudodelne svetinje – Barbari, Marti in Veroniki. Čudovite dobrotnice, polne energije in lepih besed, so naju sprejele v svoj samostan, kjer smo preživele čudovitih nekaj ur, poklepetale o njihovem poslanstvu, delu in lepotah ter grozotah življenja v Ukrajini. Sestra Barbara prihaja iz Slovenije, Marta in Veronika pa sta Ukrajinki, ki odlično govorita slovensko.

Sestre Marijinega reda so v Kijev prišle leta 2005, in sicer jih je sem poslala Slovenska provinca Marijinih sester Čudodelne svetinje, povabila pa misijonska družba Lazaristi. "Mi v Kijevu nismo zaradi vojne, ampak smo bile tukaj že prej. Sledimo svetemu Vincenciju, ki se je ukvarjal z dobrodelnostjo. Ta ne sme biti kaotična, ampak organizirana in sistematična, predvsem pa redosledna. Ne da enkrat pomagaš, potem pa desetkrat ne," je pogovor začela sestra Marta.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem