Kdor kruh deli, se mu v rokah množi

Delo 14.11.2023

Janez Bogataj se v monografiji Dober kot kruh posveča kulturni dediščini kruha. Pravi, da bi v zvezi z belim kruhom lahko govorili kar o narodnem kompleksu.

V nadaljevanju preberite: Ne naredi kruha moka, ampak roka, nas v začetku monografije Dober kot kruh opomni etnolog Janez Bogataj, ki se v svojem opusu med drugim posveča slovenski gastronomiji, rokodelstvu, kulturni dediščini, turizmu ter šegam in navadam. Tokrat nas popelje v svet kruha – od lokalnih in regionalnih hlebcev, ljudskih modrosti, priprave in peke kruha pa do prazničnega kruha in kruha v šegah.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem