Amerika skozi želodec, 7.: Bagel: žemlja, kot je še ne poznamo

Dnevnik 14.11.2023  |  Josh Rocchio, Noah Charney

Če Američana pobaraš, katera je njegova najljubša jed za zajtrk, običajno začne govoriti o posebnih posladkih, ki si jih rad privošči na ležerno nedeljsko jutro: o slanini z jajci ali puhastih palačinkah z javorovim sirupom.

Toda kaj bo Američan najverjetneje snedel na delavnik, preden odhiti v službo ali šolo? V ameriških mestih je najpogostejši odgovor morda presenetljiv: bagel. Bagel, nekakšna ameriška različica žemlje, res ni našel poti do Slovenije. Nekoč smo jih v eni od diskontnih trgovin sicer opazili in bili zelo navdušeni. A izkazalo se je, da je šlo za napako – po naključju je v trgovine zašla pošiljka, ki je enostavno niso vrnili. Tudi naš najbolj znani črpalkar je za

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem