Nespodobne prakse

Dnevnik 15.11.2023  |  Matjaž Figelj Matjaž Figelj

Ribištvo je bilo pomembna gospodarska dejavnost, s pomočjo katere sta se Amsterdam in celotna Nizozemska pred nekaj stoletji razcvetela.

Pomembno vlogo pri tem je odigral postopek konzerviranja rib, ki so se ga nizozemski ribiči naučili od Skandinavcev. Med čiščenjem so ribam odstranili večino drobovja, le želodca in zgornjega dela prebavil ne, in jim tako podaljšali obstojnost. Drugače od Skandinavcev, ki so ribe konzervirali na kopnem, so nizozemski ribiči postopek konzerviranja rib opravili kar na ribiški ladji. Tako so lahko ostali na morju dlje in se podali na ribolov na bolj odprta morja. A za

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem