(Nedeljsko kosilo) Žabji kraki kot gosposka jed

Dnevnik 24.11.2023  |  Iztok Klemenčič Iztok
Pri marsikaterem jedcu za največjo francosko poslastico veljajo žabji kraki (cuisses de grenouille), pa čeprav jih ne jedo in četudi si receptov za pripravo žabjih krač niso izmislili zgolj Francozi – Priljubljena jed tudi v Sloveniji Kot je mogoče prebrati v zgodovinskih zapisih, naj bi se z žabjimi bedrci mastili na južnem Kitajskem že v prvem stoletju našega štetja, kot cenjena specialiteta so veljali tudi med Azteki. V obsežni gastronomski literaturi, ki so jo

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem