#intervju Mila Nikić, gostinka - Čompa: lokal s čudovito energijo

Dnevnik 16.01.2024  |  Iztok Klemenčič Iztok

Okrepčevalnica Čompa je ena redkih gostilnic v Sloveniji, ki nima klasične kuhinje in nima niti štedilnikov in loncev ter ponev, v katerih se pripravlja hrana, ampak so vse jedi, ki so na jedilniku, pripravljene na žar plošči.

Posebneža med prehranjevalnimi obrati na Trubarjevi cesti v središču glavnega mesta, eni redkih, ki je še ni v celoti zajel val ljubljanskega turboturizma, danes vodi Mila Nikić. Diplomantka ljubljanske FDV, smeri mednarodni odnosi, je na šefovski poziciji v gostilni pred nekaj leti nasledila svojega partnerja Roberta Prinčiča, ki je leta 2003 začel razvajati goste predvsem z mesnimi dobrotami, pripravljenimi na žaru, danes pa skrbi le še za nabavo mesa in

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem