Južnokorejsko ministrstvo svari pred uživanjem ocvrtih zobotrebcev iz škroba
RTV Slovenija 25.01.2024 | Ž. E. Č.
V Južni Koreji se je pojavila novost, da ljudje kot prigrizek jejo začinjene zelene zobotrebce iz koruznega škroba ali sladkega krompirja, ki po cvrtju v olju spominjajo na kodrasti krompirček. Ministrstvo za prehrano je opozorilo, naj tega ne delajo.
V Južni Koreji v številnih restavracijah ali pa za nabadanje hrane uporabljajo zobotrebce, ki niso iz lesa, ampak iz sladkega krompirja ali koruznega škroba, saj ta veljata za do okolja prijazna in biorazgradljiva. Za njihovo zeleno barvo uporabljajo živilska barvila. Številni Južni Korejci pa so se odločili preizkusiti nenavaden trend, ki je zavladal družbenim omrežjem. Zakrožili so namreč videoposnetki, ki so zbrali več tisoč všečkov, v katerih ljudje, v olju