Zakaj plastenka za vodo ni primerna za shranjevanje olja, vina ali kisa?

RTV Slovenija 25.01.2024  |  Petra Prešeren Golob, TV

Nevladna organizacija Food packaging forum je sestavila seznam 16 tisoč kemikalij, uporabljenih v embalaži, ki pride v stik z živili. Za približno 1800 od njih so dokazali, da prehajajo v živila.

Da bi imela embalaža za živila dobre lastnosti, ji proizvajalci lahko dodajo številne kemikalije. Nekatere kemikalije, ki so dodane embalaži, so lahko škodljive za zdravje, za druge učinki na človekovo zdravje še niso raziskani. Kot razlaga Viviana Golja z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je na primer sestava plastike, ki je namenjena stiku z živili, različna in odvisna od predvidene uporabe. "Za oljnata živila na primer proizvajalec uporablja aditive, ki

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem