Z gorenjsko mocarelo in burato osvajajo srca ljubiteljev italijanskih specialitet

Finance.si 02.02.2024

Eva in Matevž Jenko na kmetiji v okolici Škofje Loke izdelujeta tudi maskarpone in druge mlečne izdelke; z dobrim okusom širita krog kupcev.

Ste pokusili ročno izdelano domačo mocarelo? To je najbolj znan izdelek s kmetije Pr' Matevž iz Reteč pri Škofji Loki, ki ga Eva in bodoči mladi gospodar Matevž Jenko ponujata od leta 2019. Ob ostri konkurenci, saj na Gorenjskem veliko kmetij predeluje mleko, sta kupce prepričala z italijanskimi specialitetami iz svoje sirarne – tudi z domačim maskarponejem in burato. Zametki njune zgodbe segajo v leto 2011, ki pomeni prelomnico za kmetijo z desetimi hektarji

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem