Slovenija arhiv novic 08.02.2024

Vreme: Na vzhodu deloma jasno, drugod pretežno oblačno.

Dnevnik 08.02.2024
Danes bo na vzhodu deloma jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, na vzhodu okoli 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V petek se bo povsod… »

Velika zmaga za Čeferina! V najtežji bitki dobil izjemno podporo EU!

Zurnal24 08.02.2024
Francija se je postavila v osrčje novega vala političnega boja proti superligi. Članice Evropske unije so po pobudi Francije v novem boju proti nogometni superligi podpisale skupno izjavo o tem, da bi pravno zagotovili povezavo med sezonskimi dosežki… »

Veliki Lukov "zaveznik" znova udaril po Dončiću: "On in Kyrie sta ..."

Zurnal24 08.02.2024
Legendarni Shaquille O'Neal je tokrat udaril po dvojcu Dončić - Irving. Potem ko je naš Luka Dončić praktično sam na svojih ramenih nosil Dallas Mavericks v letošnji sezoni, se je po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodb vrnil še drugi veliki… »

Slavna igralka režiserja obtožila posilstva: "Imela sem komaj 14 let"

Necenzurirano 08.02.2024
V intervjuju za časnik Le Monde je francoski filmski režiser in scenarist Benoît Jacquot sicer dejal, da "odločno zanika vse navedbe in obtožbe Judith Godrèche". Francosko tožilstvo je začelo preliminarno preiskavo, potem ko je igralka Judith… »

Vlado policiste označil za idiote, zdaj mora plačati kazen

Necenzurirano 08.02.2024
54-letni Vlado je bil spoznan za krivega in obsojen, ker je policiste na Facebooku označil za idiote. Kot izhaja iz sodbe tega tedna, je vlado iz Koprivnice februarja 2020 okoli 9.30 kršil javni red in mir na Facebook strani Podravskega lista. V… »

Ko je posnela selfie, ni slutila, da bo moški za njo spremenil njeno življenje

Zurnal24 08.02.2024
Usodi ne moreš ubežati. "Spoznala sva se ob pravem času," je Jenn Liddell zapisala ob galeriji starih posnetkov s soprogom Jonom. Najbolj zanimiva je prva fotografija, ki jo je posnela leta 2012. Lepotica je v kavarni posnela selfie, za njo je stal… »

Kupci ocenili najbolj in najmanj zanesljive avtomobile

RTV Slovenija 08.02.2024
Evropske potrošniške organizacije, tudi slovenska, so na podlagi skoraj 30.000 odgovorov svojih članov iz osmih držav izpostavile najbolj in najmanj zanesljive avtomobile. Poleg slovenskih uporabnikov so v raziskavi sodelovali še kupci iz Belgije… »

PREDSTAVA 'ODPRTA VRATA V MATURO 2024': Pomoč dijakom pri pripravi na pisanje eseja

Regional 08.02.2024
Z uprizoritvijo, ki je nastala v okviru programa kulturno-umetnostne vzgoje, v koprskem gledlišču želijo dijakom priskočiti na pomoč pri pripravi na pisanje maturitetnega eseja z naslovom Posameznik med svobodo in ujetostjo. Dijaki morajo v ta namen… »

Skoki so šport mladih, med uspešnimi veterani najbolj izstopa Stoch

RTV Slovenija 08.02.2024
Veliko uspešnih smučarjev skakalcev se hitro prebije v svetovni vrh in v zgodnjih letih naberejo precej zmag. Med tiste ase, ki so veliko zmag zbrali v drugi polovici kariere, pa spadajo Kamil Stoch, Stefan Kraft, Janne Ahonen in Simon Ammann. Na… »

#foto Včeraj krajši izpad elektrike v Ljubljani; pogostitev v Cankarjevem domu nadaljevali ob svečah

Dnevnik 08.02.2024
V centru Ljubljane je včeraj zvečer za nekaj minut zmanjkalo elektrike, osvetljen je bil le Ljubljanski grad in posamezne izložbe. Med drugim so prenehali delovati semaforji, ugasnile pa so tudi ulične svetilke in luči v stanovanjih. Brez elektrike… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem