Slovenija arhiv novic 08.02.2024

Izključeni lastniki KDD iščejo pravico na sodišču

Dnevnik 08.02.2024
Po prisilni izključitvi iz lastništva KDD nekdanji prvi finančnik Istrabenza Srečko Kenda pravi, da je Agencija za trg vrednostnih papirjev nezakonito izvedla postopek nadzora KDD, zato so vsi izdani akti v tem postopku nezakoniti. Upravi KDD očita… »

Naš mladi igralec prosil, naj tega ne objavimo ...

Zurnal24 08.02.2024
Na obisku trenutno najbolj vroči mladi igralci pri nas. Po dolgih petih letih nastajanja se je na velika platna naših kinematografov naposled pripeljala zgodba štirih prijateljev in njihovega zapletov polnega popotovanja na morje. Sveži rezultati kino… »

Otroško pustovanje v primeru slabega vremena BO

Domžalec 08.02.2024
Obveščamo vas o pomembni informaciji glede otroškega rajanja, ki bo potekalo to soboto, 10. februarja 2024, v Domžalah. V primeru dežja, se sobotno otroško pustno rajanje seli v prostore OŠ Domžale ob Češminovem parku. Otroško rajanje se začne… »

In farsa se nadaljuje

Delo 08.02.2024
Ruska volilna komisija zavrnila kandidaturo Borisa Nadeždina. Ruske predsedniške volitve so že dolgo označene za travestijo in farso, saj z različnimi prijemi oblasti vedno onemogočijo morebitne Putinove protikandidate. Očitno se bo to zgodilo tudi… »

Udarec za karavano smučarskih skokov, a Niki Prevc se lahko vse bolj smeji

Zurnal24 08.02.2024
Skakalke so ostale brez tekem v Rasnovu, Nika Prevc še korak bližje velikemu kristalnemu globusu. Smučarske skakalke bi morale naslednji konec tedna nastopiti na tekmah svetovnega pokala v romunskem Rasnovu. Kot so pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis)… »

Propagandist iz apartmaja v moskovskem hotelu Ritz

Delo 08.02.2024
Dvomov ni več, intervju nekdanjega novinarja televizijske mreže Fox z ruskim predsednikom so potrdili tudi v Kremlju. Če je bilo v preteklih dneh še nekaj negotovosti, ali bo Tucker Carlson, nekdanji novinar televizijske mreže Fox, zares opravil… »

Shiffrin bo izpustila tekmi v Soldeuu

RTV Slovenija 08.02.2024
Alpske smučarke bodo ta konec tedna tekmovale v Soldeuu, kjer bosta na sporedu veleslalom in slalom. V nasprotju s prvotnimi napovedmi se v Andori najboljša smučarka te sezone Mikaela Shiffrin še ne bo vrnila. Američanka se je poškodovala v Cortini… »

Gibljive slike: o vseprisotnih oglasih, ki vizualno smetijo javni prostor

RTV Slovenija 08.02.2024
Jumboplakati, polepljeni avtobusi in reklamni panoji: nova razstava Jake Babnika dokumentira in humorno komentira vizualno onesnaževanje v našem vsakdanu, ki je zasičen z oglasi in hitrimi modeli komuniciranja potrošniške družbe. V Likovnem salonu… »

Plovilo Iznajdljivost je s poceni deli na Marsu preživelo dlje od pričakovanj

Finance.si 08.02.2024
Mali helikopter Iznajdljivost (Ingenuity) je obstal po 72. poletu, čeprav so prvotno pričakovali, da bo sposoben kvečjemu petih. Zanimiv je zaradi dolgoživosti in tudi, ker so vanj vgradili komponente, ki smo jih vajeni v potrošniških napravah.… »

Inšpektor v nakupovalnem središču sodil ženi

Zurnal24 08.02.2024
Ustrelil jo je. V Bosni in Hercegovini ter širši regiji odmeva zločin, do katerega je prišlo sinoči okrog 21. ure v trgovskem centru Brčanska Malta v Tuzli. Vse se je zgodilo v enem izmed gostinskih lokalov v centru. Avaz piše, da je policijski… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem