Slovenija arhiv novic 08.02.2024

Embacher zdržal pritisk in skočil do zlata, Drinovec deveti

RTV Slovenija 08.02.2024
Na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici se je med smučarskimi skakalci najbolje odrezal Avstrijec Stephan Embacher, ki je osvojil zlato medaljo. Najboljši Slovenec je bil Jaka Drinovec na devetem mestu. Embacher je vodil po… »

Sveža novica z dvora: Raka niso odkrili le pri kralju in Fergie, ampak tudi ...

Zurnal24 08.02.2024
Zbolel tudi srbski princ Aleksander II. Karađorđević. Kralj Karel in njegova nekdanja svakinja Sarah Ferguson sta imela veliko srečo. Fergie je imela raka na dojkah. Ko je šla na rekonstrukcijo prsi, so odkrili, da ima tudi kožnega raka. Tudi pri… »

Ši in Putin obsodila ameriško politiko vmešavanja

RTV Slovenija 08.02.2024
Kitajski predsednik Ši Džinping in njegov ruski kolega Vladimir Putin sta obsodila politiko vmešavanja ZDA v zadeve drugih držav in Washington obtožila, da želi zajeziti njuni državi, je sporočil Kremelj po pogovoru med voditeljema. Predsednika… »

Če bo Fides s stavko vztrajal do ponedeljka, bo to najdaljša stavka zdravniškega sindikata doslej

RTV Slovenija 08.02.2024
Stavka Fidesa traja več kot tri tedne, s čimer se približuje najdaljši stavki zdravniškega sindikata doslej. Če bo stavka trajala do ponedeljka, bo namreč od njenega začetka minilo 28 dni, kar je dlje, kot je trajala doslej najdaljša stavka leta… »

Gafford in Washington okrepila Dallas

RTV Slovenija 08.02.2024
Vodstvo Dallasa je bilo aktivno zadnji dan prestopnega roka. Center Daniel Gafford je prišel iz Washingtona, P. J. Washington pa iz Charlotta. Mavericksi so poslali Richauna Holmesa v Washington, Grant Williams in Seth Curry pa se selita v Charlotte… »

Evropski parlament pozval k neodvisni preiskavi volitev v Srbiji

Dnevnik 08.02.2024
Evropski poslanci so v danes sprejeti resoluciji pozvali k neodvisni preiskavi nepravilnosti na decembrskih volitvah v Srbiji, so navedli v Evropskem parlamentu. Zavzeli so se tudi za začasno ustavitev izplačevanja evropskih sredstev Srbiji, če se bo… »

Po vlomu v Lescah policija poziva k pomoči za izsleditev storilcev

Dnevnik 08.02.2024
Okoli 18.20 ure so neznanci vlomili v prodajalno na Hraški cesti v Lescah. Policisti naprošajo priče dogodka, ki so storilcem skušale preprečiti beg, da pokličejo na številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. Kot so še sporočili iz… »

Na debeli četrtek se morajo mize šibiti pod krofi in kračami

RTV Slovenija 08.02.2024
V skladu s kulturno dediščino je debeli četrtek čas za mastne pustne jedi. Miza se mora na ta dan šibiti pod pustnimi dobrotami. Med njimi so krofi, flancati, krvavice, rebrca, ričet, prekajena krača, kašnato zelje in žinkrofi. Debeli četrtek je… »

Foto: Namerno zažiganje mačk se nadaljuje, za življenje se bori tudi Mici

Necenzurirano 08.02.2024
Zavod pit za pomoč, pravice in zaščito živali poroča že o tretjem primeru mučenja živali v srbskem Nišu, "namernem zažiganju mačk". Kot smo poročali včeraj, so na straneh Zavoda pit opozorili na nečloveško dejanje izživljanja nad ubogimi… »

UKC Ljubljana: Prenova gre naprej in tudi na sodišče

Dnevnik 08.02.2024
Potem ko je že grozilo, da se bo znašla v slepi ulici, se bo prenova glavne stavbe naše največje zdravstvene ustanove, UKC Ljubljana, vendarle nadaljevala. Zapleti kažejo na birokratsko nerazumevanje in pomanjkanje odgovornosti, čeprav gre za eno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem