#recept Nedeljsko kosilo: Drobovina za slovesnosti

Dnevnik 09.02.2024  |  Iztok Klemenčič Iztok

​Mežerli so tradicionalna koroška jed, ki se je nekoč ponašala s slavnostnim značajem, pa čeprav je bila pripravljena iz manjvrednih kosov kolin.

Jedi, ki so v obdobju preobilice vsega dobrega veljale za manjvredne, ker so bile pripravljene iz manj uglednih kosov živali, se danes spet vračajo v modo. Pa ne zaradi gospodarske krize, temveč ker se dandanes tudi v visoki kulinariki vse več uporabljajo kosi mesa oziroma iz njih pripravljene jedi, ki jih razen v domačijah ali gostilnah, odmaknjenih od mestnega živžava, že desetletja ni bilo na jedilnikih. Ena izmed takšnih posebnosti je mežerli, mežerle ali

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem