Slovenija arhiv novic 10.02.2024

V spomin: Jožica Puhar (1942–2024)

Gorenjski glas 10.02.2024
Sredi januarja je umrla pravnica, sociologinja, političarka, veleposlanica in vsestransko dejavna državljanka Jožica Puhar. Rojena je bila na jožefovo 19. marca leta 1942 na Polici pri Naklem. Gotovo so jo tudi zaradi datuma rojstva krstili za… »

Prenovljena Vogvarjeva hiša

Gorenjski glas 10.02.2024
Etnografski muzej Vogvarjeva hiša v Spodnjih Dupljah je temeljito obnovljen, s krajšo prireditvijo so namenu predali še obnovljeno podstreho in preurejeno vsebino zbirke. Spodnje Duplje – Lepo število obiskovalcev se je v sredo zbralo pred… »

Kansai Helios ima novega predsednika

Gorenjski glas 10.02.2024
Domžale – V torek se je na izredni seji sestal upravni odbor Košarkarskega kluba Kansai Helios Domžale. Člani so se seznanili z odstopom dosedanjega predsednika kluba Guntherja Veska, ki je pred časom zapustil skupino Kansai Helios in posledično… »

Spodbuda izobraževanju

Gorenjski glas 10.02.2024
Dijaki in študenti imajo možnost pridobiti različne vrste štipendij, od državnih do Zoisovih in kadrovskih, izobraževanje za poklice, za katere primanjkuje kadra, pa spodbujajo s štipendijami za deficitarne poklice. Še posebno pozornost na… »

Berlinski živalski vrt žaluje za domnevno 75-letnim flamingom

Dnevnik 10.02.2024
V berlinskem živalskem vrtu je v sredo poginil njegov domnevno najstarejši prebivalec, flamingo Ingo, ki naj bi bil ob smrti star za svojo vrsto precej nadpovprečnih 75 let. Iz napisa na obročku okoli Ingove noge, ki so ga odkrili pred nekaj leti, je… »

Pri neprofitnih stanovanjih na Povšetovi prvič tudi »delež za umetnost«

Delo 10.02.2024
Prvič razpisujejo natečaj za umetniška dela na zunanjih površinah v soseski na Povšetovi, ki je najbolj znana po tamkajšnjem moškem zaporu. V nadaljevanju preberite: Država je z novelo zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo že leta… »

Kurent naš (ne)vsakdanji

RTV Slovenija 10.02.2024
Je lep, grd, strašljiv? Kdo si danes nadene kurentijo? Kaj počne na vasi, kaj v mestu? Kakšen je sploh pravi kurent oziroma korant? Naš najbolj množičen tradicionalni pustni lik ni več, kar je bil. Kaj je novega o kurentih ali korantih, kot jim… »

V Bruslju dosežen dogovor o novih evropskih javnofinančnih pravilih

RTV Slovenija 10.02.2024
Po 16 urah pogajanj so predstavniki Evropskega parlamenta in držav članic EU-ja dosegli politični dogovor o novih evropskih javnofinančnih pravilih, ki so v primerjavi s trenutno veljavnimi bolj jasna, fleksibilna in prilagojena posamezni članici… »

Ozzy Osbourne nad Kanyeja Westa: "S tem človekom nočem biti kakor koli povezan"

RTV Slovenija 10.02.2024
Legendarni Ozzy Osbourne je raperja Kanyeja Westa obtožil, da je brez dovoljenja uporabil vzorec iz skladbe zasedbe Black Sabbath, War Pigs. Čeprav je West prosil za dovoljenje, tega ni dobil, predvsem zaradi svojih preteklih protijudovskih komentarjev… »

Toliko bo v torek treba odšteti za liter bencina in dizla

Zurnal24 10.02.2024
V torek v veljavo stopijo nove cene pogonskih goriv. Žal imamo slabe novice: obeta se nam druga zaporedna podražitev. Potem ko smo imeli decembra in praktično celoten januar na slovenskih bencinskih črpalkah izven avtocestnega obroča, kjer veljajo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem