#intervju Kristjan Anderlič, kuhar: Štajerski mojster v kulinaričnem velemestu

Dnevnik 05.03.2024  |  Miha Štamcar Miha Štamcar

Kuharja Kristjana Anderliča, ki smo ga na slovenski kulinarični sceni že nekaj časa pogrešali, smo povsem slučajno našli v prestižni dunajski restavraciji Glasswing.

Anderlič izhaja iz gostinske družine. Večina dobro pozna mariborsko gostilno Anderlič, kjer je svoje prve korake naredil danes 37-letni kuhar. Šolanje je nadaljeval na srednji in višji gostinski šoli v Mariboru, potem pa osvajal vsakovrstne nagrade, kot mladi kuhar in kot sommelier. Raziskovanje okusov in tehnik je nadaljeval v vrhunskih restavracijah Hisop, La Subida, Hiša Franko, Avantgarde, Alcron 1 in SOHO, a je pri nas celo bolj znan kot mojster, ki je zagnal

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem