Tilen Pajek: Največja zabloda so prepričanja, da je rastlinska kuhinja siromašna in dolgočasna
Necenzurirano 10.03.2024
»Nobena žival ne bi prostovoljno vstopila ne v istrsko joto ne v bobiče. So koline tradicija, s katero prašiči soglašajo?« nas izzove Tilen Pajek iz Seče. Simpatični komercialist Radia Capris je ljubiteljski veganski kuhar, ki objavlja recepte na Instagramovem profilu vegan_cooking_lover.
Spominja se dne, ko mu je nona postregla segedin golaž. »Ne da bi mi prej povedala, me je presenetila, in ga skuhala s sojinimi koščki,« pove 39-letni Tilen Pajek, ki se je za rastlinsko prehrano odločil pred 15 leti. Nona, ki je bila odlična profesionalna kuharica in je zdaj v domu za starejše občane, kjer jo sogovornik domala vsak dan obišče, mu je s to preprosto gesto dokazala, da niso ne starost ne navade omejitev za spremembe. Predala mu je ljubezen do