Bodo Nasini astronavti v vesolju zajtrkovali slovenski ješprenj s suhimi hruškami, orehi in tofujem?
RTV Slovenija 13.03.2024 | A. P. J.
Ameriška vesoljska agencija Nasa je razpisala tekmovanje, na katerem iščejo jed slanega okusa z vsaj eno vrsto zelenjave, ki bi jo vključili v prehrano astronavtov. Med desetimi finalisti so tudi študenti živilstva in prehrane z BIC-a Ljubljana.
Študenti z BIC-a Ljubljana, Višje strokovne šole, so se kot edina evropska šola uvrstili med deseterico finalistov na mednarodnem tekmovanju NASA HUNCH Culinary Challenge, ki ga je razpisala Nasa. V polfinalu so Slovenci pripravili ješprenj s suhimi hruškami, orehi in dimljenim tofujem, ki jih je ponesel v finale. Ta bo aprila potekal v Johnson Space Centru v Houstonu v ameriški zvezni državi Teksas. V ekipi so študenta živilstva in prehrane Anže Jarc in Mark Jeraj