Janez Bratovž, gostinec: Tudi posloviti se moraš znati

Dnevnik 26.03.2024  |  Iztok Klemenčič Iztok

Lani je restavracija JB praznovala 30 let, odkar je Janez Bratovž v Domžalah odprl gostilno JB in jo čez nekaj let preselil v Ljubljano, v Plečnikovo zgradbo v Miklošičevi ulici.

Bratovž velja za preporoditelja slovenske visoke gastronomije, a se, kot je napovedal, počasi umika in dobro utečeno restavracijo prepušča naslednji generaciji. Ko sva se dogovarjala za ta pogovor, ste dejali, da bo ta gotovo zadnji, ko še nastopate v vlogi vodje restavracije, in da posel prevzemata sin Tomaž in hčerka Nina. V gostinstvu sem že 45 let, tako da se moraš znati tudi posloviti. Imam srečo, da sta Nina in Tomaž predana temu poslu in da bom imel v njiju

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem