Test zveze potrošnikov: Najboljši je sveže ribani hren, med omakami največ hrena vsebuje majonezna

RTV Slovenija pred 31 dnevi  |  T. K. B.

Zveza potrošnikov Slovenije je pred prihajajočimi velikonočnimi prazniki pod drobnogled vzela hren in hrenove omake. Za najbolj pristen okus hrena, ki je vir vitamina C, in vnos zdravju pomembnih hranil je najboljša izbira ribani hren, pravijo.

A trgovske police lahko poleg ribanega hrena in korenine hrena ponujajo tudi različne hrenove omake, kot so hrenova omaka z jabolki, hren s smetano, delikatesni hren in zelenjavna hrenova omaka na podlagi majoneze. Na ZPS-ju so tako preverili, kakšne so značilnosti tipičnih hrenovih omak, pri čemer so ugotovili, da ima največji delež hrena zelenjavna omaka na podlagi majoneze (62 odstotkov). Tej sledijo delikatesni hren (50 odstotkov), hren s smetano (25 odstotkov)

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem