Gorenjska velikonočna prata

Gorenjski glas pred 31 dnevi  |  Alenka Brun

Na letošnji drugi kuharski delavnici v sklopu projekta Kuham DOMAče je v Gostišču Draga v Begunjah na Gorenjskem domači kuharski mojster Aleš Tavčar z udeleženkami delavnice delil recept ter male in velike skrivnosti priprave gorenjske velikonočne prate ali budla.

Draga – Aleš Tavčar je sicer za udeleženke na papir zapisal osnovni recept za gorenjsko prato, potem pa prisotne skozi celoten postopek popeljal tudi v živo. Poudaril je, da gre za njegov način priprave prate, recept pa je dobil od pokojne tašče. Potrebujemo kilogram suhe prekajene vratovine, dva kilograma starega kruha, šest čebul, 30 jajc, pet žlic nasekljanega peteršilja, glavico nasekljanega česna, sol, sveže zmlet poper in olje, je zapisal. Takoj je povedal,

Gorenjski glas »

V uvodu poraženi

Gorenjski glas pred 19 urami

Kanalska dolina (od Vidma do Ogleja), 4. del

Gorenjski glas pred 9 urami

Dela prosti praznični dnevi

Gorenjski glas pred 9 urami

V prvomajsko jutro z budnicami

Gorenjski glas pred 9 urami

Pomagali tisoč gospodinjstvom

Gorenjski glas pred 9 urami
Gorenjski glas »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem