Jabolčna torta z jogurtom
Gorenjski glas pred 21 dnevi | Erika Jesenko
Včasih se na vse pretege trudimo s pripravo bogate torte, ki vsebuje kup kompleksnih in močnejših sestavin, kot so čokolada, maskarpone sir, maslo …, nemalokrat pa najboljši odziv poberejo povsem preproste torte, pripravljene iz običajnih sestavin, ki ne obležijo v želodcu.
In v to kategorijo zagotovo spada tudi jabolčna torta z jogurtom. Za pripravo jabolčne torte z jogurtom potrebujemo: za piškotno dno: 250 g navadnih maslenih piškotov, 150 g masla; za jabolčno plast: 3 srednje velika jabolka, 1 žličko masla, 3 žlice limoninega soka, 2 žlici rjavega sladkorja, pol žličke cimeta; za jogurtovo plast: 4 dl smetane, 300 g kremnga navadnega jogurta, 5 listov želatine, 2 žlički cimeta, semena enega vaniljevega stroka ali druga aroma