Ljubljanski študenti za Naso pripravili zajtrk iz ješprenja, dimljenega tofuja, orehov in suhih hrušk

Dnevnik pred 13 dnevi  |  kas kas

Študenti BIC Ljubljana, Višje strokovne šole so se uvrstili med deseterico izbranih za sodelovanje pri mednarodnem tekmovanju Nasa Hunch Cullinary Challenge, ki ga razpisuje vesoljska agencija NASA.

Letošnja tema je bila priprava slanega zajtrka, ki pa je moral vsebovati vsaj eno vrsto zelenjave. Slovenski udeleženci so za polfinalno tekmovanje pripravili ješprenj s suhimi hruškami, orehi in dimljenim tofujem in se uspešno uvrstili v finale. Tako so se kot prva tuja ekipa v zgodovini tekmovanja 17. aprila 2024 v Johnson Space Centru v Houstonu, Texasu, pomerili s finalisti tekmovanja. Jed zmagovalne ekipe bodo vključili v prehrano astronavtov. Zmagovalce bo

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem