Arhiv novic 21.04.2024

Pogačar do druge zmage v Liegeu in šeste na spomenikih

Gorenjski glas pred 16 dnevi
Liege – Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec prestižne enodnevne klasike Liege - Bastogne - Liege. To je njegova druga zmaga na tej dirki po letu 2021 in skupno šesta na največjih enodnevnih dirkah na svetu… »

Zjutraj marsikje slana, v torek možen sneg do nižin

Delo pred 17 dnevi
V prvi polovici tedna bo v Sloveniji vztrajalo nestanovitno vreme. Pred nami so znova dnevi z nestanovitnim vremenom. V stavkih, ki sestavljajo aktualno vremensko napoved Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) se tako znova izmenjujejo… »

Odpravljena blokada za ukrajinsko orožje

Dnevnik pred 16 dnevi
Spodnji dom kongresa je odobril 61 milijard dolarjev pomoči za Ukrajino, kar je več mesecev zahtevala Bela hiša. Veliko bosta dobila tudi Izrael in Tajvan. Glasovanje glede Ukrajine pa je pol leta pred volitvami povsem razklalo republikance. Ameriški… »

TRAGIČNA SMRT: Bager je 55-letnega moškega stisnil ob tovorno vozilo

Regional pred 17 dnevi
V petkovi nesreči na gradbišču v Ljubljani je voznik bagerja pri vožnji vzvratno trčil v moškega, ki je čistil nakladalni del tovornega vozila. Delovni stroj je 55-letnega moškega stisnil ob tovorno vozilo, zaradi hudih poškodb je moški na kraju… »

TRESLA SO SE TLA: Potresni sunek v bližini Reke smo čutili tudi v Sloveniji

Regional pred 16 dnevi
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v nedeljo ob 19.25 zabeležili potres magnitude 3,0. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 72 kilometrov južno od Ljubljane, v bližini hrvaške Reke. Intenziteta potresa v širšem… »

Končnica NBA: Dončić bo z Mavericksi še tretjič izzval Los Angeles Clippers

Dnevnik pred 17 dnevi
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo četrtič s svojo ekipo Dallas Mavericks zaigral v končnici severnoameriške lige NBA. V prvem krogu bo še tretjič v karieri izzval zasedbo Los Angeles Clippers. Ta je doslej obakrat slavila v seriji na… »

Izrael / »V prihodnjih dneh bomo povečali vojaški in politični pritisk na Hamas«

Mladina pred 16 dnevi
Izraelski premier Netanjahu je pod pritiskom domače javnosti, da doseže dogovor o izpustitvi talcev iz rok Hamasa. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes dejal, da bo Izrael v prihodnjih dneh povečal vojaški in politični pritisk na palestinsko… »

Krogi na nebu vznemirili tako Slovence kot Hrvate

Dnevnik pred 17 dnevi
Prebivalci ob slovensko-hrvaški meji so danes opazili letalo, ki je dopoldan več ur na nebu ustvarjalo kroge. Ti so bili vidni na Kozjanskem, v Celju, na Ponikvi, pa tudi na severu Hrvaške. Na spletnih družbenih omrežjih se je oblikovalo že več… »

Podjetniki si strošek posojila lahko ublažijo s subvencijo obrestne mere

Finance.si pred 17 dnevi
Razpisanih je 66 milijonov evrov za jamstva za bančna posojila, s čimer se podjetjem olajša dostop do posojil ter hkrati omogoči subvencijo obrestne mere… »

Kakšna tragedija! Na avtomobilski dirki umrlo sedem ljudi

Zurnal24 pred 17 dnevi
V nesreči na avtomobilski dirki na Šrilanki je umrlo najmanj sedem ljudi, še 23 pa je poškodovanih, potem ko je dirkalnik danes zapeljal v gledalce na polno obiskanem dogodku, ki ga je gostila šrilanška vojska, sporočilo tamkajšnje policije… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem