Arhiv novic 24.04.2024

Resen diplomatski škandal brez globljega cilja

Delo pred 14 dnevi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je v stiski na vseh straneh, z žaljivkami Sloveniji nagovarja svoje volivce. Premier Robert Golob in zunanja ministrica Tanja Fajon sta žalitve srbskega predsednika Aleksandra Vučića na račun Slovenije po… »

Mesec: Tisti, ki so prišli pozneje na trg dela, bodo delali dlje

RTV Slovenija pred 14 dnevi
"Nekdo, ki je končal srednjo šolo in dela v industriji, je najverjetneje začel delati pri osemnajstih ali pa pri 20 letih, sam sem začel delati pri 27 letih, zato ni pravično, da greva istočasno v pokoj," je v Odmevih dejal minister Luka Mesec… »

Ameriški senat za prepoved aplikacije TikTok

Dnevnik pred 14 dnevi
Senatorji so z zakonom naložili lastniku, podjetju ByteDance s sedežem na Kitajskem, da mora TikTok prodati. ByteDance je že napovedal pritožbo. Če se kitajsko podjetje v enem letu ne odpove svojemu kronskemu dragulju, bosta morala Applov App Store… »

Kobajaši dobil krila: pristal pri 291 metrih!

RTV Slovenija pred 14 dnevi
Skakalec Rjoju Kobajaši se je na Islandiji zelo približal neverjetni meji 300 metrov. V Hlidarfjallu je na naravni letalnici poletel 291 metrov, kar je skoraj 40 metrov več od uradnega svetovnega rekorda (253,5 m). Tudi FIS je objavil novico o rekordu… »

Hvalospevi velikemu poku v Evropi

Delo pred 14 dnevi
Širitev Unije na območje med Baltikom, Jadranom in Črnim morjem kot zgodba o uspehu. Tudi v evropskem parlamentu je bila 20. obletnica velike širitve EU priložnost za hvalospeve. Širitev 1. maja 2004, tako imenovani veliki pok, so razpravljavci… »

Poslanci o datumu posvetovalnega referenduma; koalicija neusklajena

Delo pred 14 dnevi
Predlagani datum je 9. junij, z volitvami v evropski parlament, čemur pa nasprotujejo v SD in opoziciji. SD in NSi spet predlagali premik na 24. november. V državnem zboru se je, sicer z enourno zamudo zaradi nesklepčnosti ob predvidenem začetku seje… »

Na območju Dobrne zasegli skoraj osem kilogramov ekstazija

RTV Slovenija pred 14 dnevi
Policisti so opravili hišno preiskavo v objektu na območju Dobrne, ki ga je uporabljal že priprti 33-letnik z območja Žalca. Zasegli so nekaj manj kot osem kilogramov ekstazija, ki je pri prodaji na drobno vredna okoli 75.000 evrov. Policijska uprava… »

Luka Dončić je lahko steber Dallasa tudi v obrambi

Delo pred 14 dnevi
Dallas je dobil izenačeno drugo tekmo končnice z LA Clippers s 96:93. Luka Dončić je vknjižil 32 točk, še bolj je navdušil pri obrambnih nalogah. Košarkarje Dallasa je nedeljska klofuta predramila, po medli predstavi so tokrat agresivno zaigrali… »

Zdravniki za zaostritev stavke, te ukrepe imajo v mislih

Zurnal24 pred 14 dnevi
Predsednik zdravniškega sindikata Fides Damjan Polh zagotavlja, da imata Fides in njegovo vodstvo zaupanje in podporo zdravništva. Predsednik zdravniškega sindikata Fides Damjan Polh je v pogovoru za STA ob 100 dneh zdravniške stavke zagotovil, da… »

Španski premier Sanchez zaradi preiskave proti ženi razmišlja o odstopu

RTV Slovenija pred 14 dnevi
Španski premier Pedro Sanchez je sporočil, da mora razmisliti o morebitnem odstopu s položaja, potem ko je sodišče v Madridu proti njegovi ženi sprožilo preiskavo zaradi suma korupcije in trgovanja z vplivom. Svojo odločitev bo oznanil v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem