Arhiv novic 24.04.2024

"NE VE SE, KDO JE ODVRATNEJŠI, SLOVENCI ALI KDO DRUG": Fajonova od srbskega predsednika Vučića zahteva opravičilo

Regional pred 25 dnevi
Slovensko zunanje ministrstvo je zaradi žaljivih izjav srbskega predsednika Aleksandra Vučića na račun Slovenije po zasedanju Varnostnega sveta ZN o Kosovu na zagovor poklicalo odpravnika poslov na srbskem veleposlaništvu v Ljubljani, je danes na… »

POKOJNINSKA REFORMA: Nobenemu upokojencu ne bo grozila revščina

Regional pred 25 dnevi
Vlada je danes obravnavala ključna izhodišča za pokojninsko reformo, ki pa so za zdaj ostala za zaprtimi vrati. Matej Arčon, podpredsednik vlade, je izpostavil, da reforma ne bo vplivala na delovno dobo, ki ostaja pri standardnih 40 letih. Poudaril… »

ZDA POŠILJAJO V UKRAJINO ZA 60 MILIJARD DOLARJEV OROŽJA: Zelenski se je že zahvalil Bidnu in senatorjem

Regional pred 25 dnevi
Ameriški senat je v torek zvečer potrdil 95 milijard dolarjev vreden predlog zakona izredne pomoči, v katerem je več kot 60 milijard dolarjev pomoči za Ukrajino, 26 milijard dolarjev za Izrael in osem milijard dolarjev za Tajvan oziroma druge… »

Nori prizori iz Islandije, Kobayashi poletel blizu 300 metrov

Zurnal24 pred 25 dnevi
Eden najboljših smučarskih skakalcev na svetu Ryoyu Kobayashi je na posebej v ta namen zgrajeni letalnici kar za 37,5 metra preletel aktualni svetovni rekord Avstrijca Stefana Krafta. Japonski smučarski skakalec Ryoyu Kobayashi je na Islandiji poskrbel… »

Hvalospevi velikemu poku v Evropi

Delo pred 25 dnevi
Širitev Unije na območje med Baltikom, Jadranom in Črnim morjem kot zgodba o uspehu. Tudi v evropskem parlamentu je bila 20. obletnica velike širitve EU priložnost za hvalospeve. Širitev 1. maja 2004, tako imenovani veliki pok, so razpravljavci… »

Izvedbi referendumov skupaj z evropskimi volitvami se obeta podpora

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Posvetovalni referendumi o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu in o uporabi konoplje bodo, kot kaže, potekali 9. junija, hkrati z evropskimi volitvami. Poleg poslancev Svobode bodo namreč datum podprli tudi v… »

Na območju Dobrne zasegli skoraj osem kilogramov ekstazija

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Policisti so opravili hišno preiskavo v objektu na območju Dobrne, ki ga je uporabljal že priprti 33-letnik z območja Žalca. Zasegli so nekaj manj kot osem kilogramov ekstazija, ki je pri prodaji na drobno vredna okoli 75.000 evrov. Policijska uprava… »

Dallas pod vodstvom Luke Dončića po dramatični končnici izenačil serijo proti Los Angelesu

Dnevnik pred 26 dnevi
Ekipa Dallas Mavericks je v Los Angelesu na drugi tekmi končnice severnoameriške košarkarske lige NBA s 96:93 premagala Clippers in serijo prvega kroga izenačila na 1:1 v zmagah. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je bil prvi strelec tekme, za… »

Zdravniki za zaostritev stavke, te ukrepe imajo v mislih

Zurnal24 pred 26 dnevi
Predsednik zdravniškega sindikata Fides Damjan Polh zagotavlja, da imata Fides in njegovo vodstvo zaupanje in podporo zdravništva. Predsednik zdravniškega sindikata Fides Damjan Polh je v pogovoru za STA ob 100 dneh zdravniške stavke zagotovil, da… »

Pedro Sánchez razmišlja o odstopu

Delo pred 25 dnevi
Španski premier Pedro Sánchez je odpovedal javne obveznosti in bo sporočil svojo odločitev v ponedeljek. Španski premier Pedro Sánchez je do ponedeljka odpovedal javne obveznosti, da bo razmislil in se odločil, ali bo sploh ostal na čelu vlade… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem