Slovenija arhiv novic 24.04.2024

Vučić o žaljivih besedah: Opravičujem se slovenski javnosti, ne pa slovenskim politikom

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Slovensko zunanje ministrstvo je odpravnika poslov na srbskem veleposlaništvu v Ljubljani poklicalo na zagovor. Razlog so izjave srbskega predsednika Aleksandra Vučića na račun Slovenije po zasedanju Varnostnega sveta ZN-a o Kosovu. Ministrica za… »

Mesec ponovil, da bo štirideset let dela dovolj

Delo pred 25 dnevi
Vlada je končno potrdila izhodišča. Javna razprava do konca leta, parlamentarni postopek na začetku leta 2025. Delovna doba za starostno upokojitev bo ostala 40 let, je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec… »

Ameriški senat za prepoved aplikacije TikTok

Dnevnik pred 25 dnevi
Senatorji so z zakonom naložili lastniku, podjetju ByteDance s sedežem na Kitajskem, da mora TikTok prodati. ByteDance je že napovedal pritožbo. Če se kitajsko podjetje v enem letu ne odpove svojemu kronskemu dragulju, bosta morala Applov App Store… »

Japonski as poletel skoraj 300 metrov

Delo pred 26 dnevi
Rjoju Kobajaši se je na posebni velikanki na severu Islandije močno približal novi magični meji. Kar se je napovedovalo že včeraj, se je danes skoraj tudi uresničilo. Japonski skakalni as Rjoju Kobajaši je v smučarskem središču Hlidarfjall na… »

Hvalospevi velikemu poku v Evropi

Delo pred 25 dnevi
Širitev Unije na območje med Baltikom, Jadranom in Črnim morjem kot zgodba o uspehu. Tudi v evropskem parlamentu je bila 20. obletnica velike širitve EU priložnost za hvalospeve. Širitev 1. maja 2004, tako imenovani veliki pok, so razpravljavci… »

Velik preobrat: Osamljenemu Golobu na pomoč priskočila Levica

Zurnal24 pred 25 dnevi
Ob evropskih volitvah se obetata še dva referenduma. Posvetovalni referendumi o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu in o uporabi konoplje bodo, kot kaže, potekali 9. junija, hkrati z evropskimi volitvami. Poleg… »

Prvič pri njem našli kokain, zdaj še osem kilogramov ekstazija

Delo pred 25 dnevi
Po še enem odkritju droge je moški z območja Žalca v še večjih težavah. S Policijske uprave Celje so pred dobrim mesecem poročali, da so tamkajšnji kriminalisti opravili hišno preiskavo pri moškem z območja Žalca in odkrili drogo. Z istim… »

Dallas pod vodstvom Luke Dončića po dramatični končnici izenačil serijo proti Los Angelesu

Dnevnik pred 26 dnevi
Ekipa Dallas Mavericks je v Los Angelesu na drugi tekmi končnice severnoameriške košarkarske lige NBA s 96:93 premagala Clippers in serijo prvega kroga izenačila na 1:1 v zmagah. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je bil prvi strelec tekme, za… »

Zdravnikom stavka ni v čast, a vztrajajo pri svojem stebru

Delo pred 26 dnevi
Vlado pozivajo, naj izpolni zaveze in reši javno zdravstvo. Pesimistični Mladi zdravniki. Novi vodja pogajalske skupine vlade je Denis Kordež. V ponedeljek se je sestala Koordinacija zdravniških organizacij, na kateri so se odločili pripraviti skupno… »

Korupcijska afera v Španiji: sodišče preiskuje premierovo ženo, Sanchez razmišlja o odstopu

Dnevnik pred 25 dnevi
Zaradi suma korupcije pri poslovanju in domnevnega trgovanja z vplivom je sodišče v Madridu uvedlo preiskavo proti soprogi premierja Pedra Sancheza. Sodišče je sporočilo, da se je preiskava proti Begoni Gomez začela 16. aprila na podlagi pritožbe… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem