Povezane novice

Mesec: Tisti, ki so prišli pozneje na trg dela, bodo delali dlje

RTV Slovenija pred 23 dnevi
"Nekdo, ki je končal srednjo šolo in dela v industriji, je najverjetneje začel delati pri osemnajstih ali pa pri 20 letih, sam sem začel delati pri 27 letih, zato ni pravično, da greva istočasno v pokoj," je v Odmevih dejal minister Luka Mesec… »

POKOJNINSKA REFORMA: Nobenemu upokojencu ne bo grozila revščina

Regional pred 23 dnevi
Vlada je danes obravnavala ključna izhodišča za pokojninsko reformo, ki pa so za zdaj ostala za zaprtimi vrati. Matej Arčon, podpredsednik vlade, je izpostavil, da reforma ne bo vplivala na delovno dobo, ki ostaja pri standardnih 40 letih. Poudaril… »

Mesec: "40 let je dovolj!"

Zurnal24 pred 23 dnevi
Pokojninska reforma ne bo posegala v potrebna leta delovne dobe. "40 let je dovolj," je zatrdil Mesec. Minister za delo, družino in socialne zadeve Luka Mesec je danes predstavil glavna izhodišča pokojninske reforme, ki naj bi se v parlamentarni… »

Mesec ponovil, da bo štirideset let dela dovolj

Delo pred 23 dnevi
Vlada je končno potrdila izhodišča. Javna razprava do konca leta, parlamentarni postopek na začetku leta 2025. Delovna doba za starostno upokojitev bo ostala 40 let, je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec… »

Vlada sprejela izhodišča za pokojninsko reformo. Ta ne predvideva daljše delovne dobe.

RTV Slovenija pred 23 dnevi
Zaveza celotne koalicije je, da je 40 let dela dovolj. To lahko rečem že danes, 100-odstotno bo tako, tudi ko reformo končamo, je o pokojninski reformi dejal minister za delo Luka Mesec. Upokojitvena starost pa bo stvar diskusije s socialnimi… »

Luka Mesec o pokojninski reformi: 40 let dela je dovolj

Dnevnik pred 23 dnevi
Glavni vladni govorec minister Matej Arčon je pritrdil, da se v luči pokojninske reforme delovna doba ne bo spreminjala. Vlada je izhodišča za pokojninsko reformo obravnavala interno, saj jih bodo najprej predstavili socialnim partnerjem. Imenovali so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem