Arhiv novic 25.04.2024

"Nenavadno bi bilo, da bi za tako pomembno zadevo naredili tako neumno napako"

Zurnal24 pred 13 dnevi
Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) bo na eni izmed prihodnjih sej ponovno obravnavala zapisnik nadzora na policiji po aferi Dars. Knovs bo naznanil tudi sum nepooblaščenega izdajanja tajnih podatkov, saj so se ti znašli… »

Matjaž Nemec je nosilec SD-jeve liste za evrovolitve

RTV Slovenija pred 13 dnevi
Delegati SD-ja so na digitalni volilni konvenciji potrdili kandidatno listo in program za evropske volitve. Nosilec liste je aktualni evropski poslanec Matjaž Nemec, aktualni evropski poslanec Milan Brglez pa je na listo uvrščen kot zadnji. Za… »

Trojni referendum: O tem bomo odločali 9. junija

Zurnal24 pred 13 dnevi
Državni zbor je razpisal posvetovalne referendume o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu ter o rabi konoplje. Referendumi bodo potekali 9. junija, sočasno z volitvami v Evropski parlament. Roki za… »

Rusija na beloruskem ozemlju namestila jedrsko orožje

RTV Slovenija pred 13 dnevi
Belorusija je na zahodno mejo premestila več bataljonov in Rusiji dovolila, da na njeno ozemlje namesti jedrsko orožje, saj je po besedah beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka tveganje vojaških incidentov ob meji z Ukrajino veliko. Po… »

Železniki: Prometna nesreča s smrtnim izidom

Dnevnik pred 13 dnevi
V sredo ob 17.08 se je izven naselja Bukovica v Občini Železniki zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 55-letni voznik osebnega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Do nesreče je prišlo, ko je 55-letni voznik… »

Pri labodu v Prekmurju potrjen nov primer ptičje gripe

Delo pred 13 dnevi
Sprehajalci naj se izogibajo vodnim površinam, na katerih se nahajajo vodne ptice, in jih ne krmijo. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin rejce perutnine in ptic v ujetništvu obvešča, da je bila pri poginulem labodu, ki so ga našli… »

Kmalu nas na cestah čaka kaos, to bodo počeli na Darsu

Zurnal24 pred 13 dnevi
Kljub počitnicam so se lotili številnih del na cestah. Zaradi prihajajočih praznikov in počitnic na Prometno-informacijskem centru pričakujejo močno povečan promet in daljše potovalne čase na različnih odsekih po Sloveniji že od današnje dne… »

Odliv depozitov z bank, njihov dobiček podvojen

Delo pred 13 dnevi
Dobiček bančnega sistema se je v prvih dveh mesecih več kot podvojil na 139 milijonov evrov. V nadaljevanju preberite: Po podatkih Banke Slovenije (BS) so banke v Sloveniji v prvih dveh mesecih ustvarile 139 milijonov evrov čistega dobička, kar je… »

Kapitalski trgi v letu 2024: v 77 trgovalnih dneh do več kot 9 odstotkov donosa

Finance.si pred 13 dnevi
Leto 2024 je leto, ko bo 47 % svetovne populacije sodelovalo na volitvah. V prihodnjih mesecih se bodo zvrstile volitve v Indiji in volitve v Evropskem parlamentu, na ameriški kapitalski trg pa imajo največji vpliv ameriške predsedniške volitve… »

Gradnjo kanala C0 je treba ustaviti, cevi pa odstraniti

Delo pred 13 dnevi
Povezovalni kanal med Brodom in Črnučami je po oceni strokovnjakov s pravnega, tehničnega in zdravstvenega vidika nedopusten. Predstavniki inženirske in zdravstvene stroke so danes predstavili svoje videnje na gradnjo kanala C0, ki že nekaj časa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem