Slovenija arhiv novic 26.04.2024

Za toliko je ministrstvo preplačalo stavbo na Litijski

Zurnal24 pred 23 dnevi
Na ministrstvu za pravosodje so danes prejeli cenilno poročilo za poslovno stavbo na Litijski, ki ga je naročilo državno odvetništvo. Iz nove cenitve stavbe na Litijski, ki jo je naročilo državno odvetništvo, izhaja, da je njena tržna ocenjena… »

Odziv na poročanje Dnevnika: Dela na UKC Ljubljana le delno ustavljena

Dnevnik pred 23 dnevi
Po poročanju Dnevnika, da se prenova glavne stavbe UKC Ljubljana ustavlja, se je v izjavi za medije odzval v. d. direktorja urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Tomaž Pliberšek. Povedal je, da so dela na objektu le delno ustavljena tam… »

Mesec vodstvu inšpektorata izrekel podporo: Stanje je drugačno od tega, kar smo prebirali v medijih

RTV Slovenija pred 23 dnevi
"Slišali smo določene nezadovoljne glasove, ampak večinska slika je bistveno drugačna – območne enote in večina zaposlenih vodstvo podpira," je o stanju v inšpektoratu za delo komentiral minister Mesec. Kot je poudaril, inšpektorat dela dobro… »

BO KANIN REŠIL BOJAN KRIŽAJ? Predstavnikom države je predstavil potencialnega investitorja

Regional pred 23 dnevi
Za vlaganje v smučišče Kanin, ki od lanske jeseni ne obratuje, se zanima srbsko podjetje Trgovinsko preduzeće Ri-komerc Beograd. V njegovem imenu se je o tem s predstavniki ministrstev za gospodarstvo in za infrastrukturo sredi aprila letos sestal… »

Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju: "Smo narod, ki se je poskusom uničenja vselej uprl"

RTV Slovenija pred 24 dnevi
Predsednik državnega sveta Marko Lotrič je v Črnomlju na osrednji državni slovesnosti ob dnevu upora proti okupatorju dejal, da je narodnoosvobodilni upor eden izmed temeljev naše državnosti, a da mir danes ni več samoumeven. "Spomin na lastno… »

SDS in NSi za ustavno presojo odlokov za referenduma o konoplji in prostovoljnem končanju življenja

RTV Slovenija pred 23 dnevi
SDS in NSi sta napovedala vložitev zahteve za ustavno presojo odlokov o posvetovalnih referendumih glede rabe konoplje in pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Hkrati zahtevata tudi njuno zadržanje do odločitve ustavnega sodišča. Zahtevo za… »

Andreja Leški do nove kolajne na evropskem prvenstvu

Delo pred 23 dnevi
Branilka zlate lovorike iz Montpellierja 2023 si je izbojevala še eno odličje na velikem tekmovanju v judu. Na evropskem prvenstvu v judu je Slovenija po včerajšnjem srebrnem odličju Kaje Kajzer (do 57 kg) dobila novo kolajno. Andreja Leški, ki se… »

Odbojkarice Calcita Volleyja ostajajo na slovenskem prestolu

Dnevnik pred 23 dnevi
Odbojkarice Calcita Volleyja so na četrti tekmi finalne serije državnega prvenstva v Mariboru premagale Novo KBM Branik s 3:2 (17, -21, -26, 12, 9) in ubranile naslov prvakinj. Odbojkarice Calcita Volleyja ostajajo najboljša slovenska ekipa. Na četrti… »

ZN: V Gazi 300 kilogramov ruševin na kvadratni meter

Delo pred 23 dnevi
S sto tovornjaki bi za odstranitev vseh ruševin v Gazi potrebovali 14 let. Iz EU prihaja pomoč, tudi zatočišča. Po ocenah Združenih narodov je v Gazi, kjer Izrael že več kot šest mesecev in pol izvaja vojaške operacije, na kvadratni meter… »

Odrasli pri pediatrih, številni otroci in šole pa brez

Delo pred 23 dnevi
Kar 22.600 otrok in mladostnikov nima izbranega zdravnika. Luknje krpajo upokojeni zdravniki, med katerimi so tudi starejši od 80 let. Pediatri Denis Baš, Peter Najdenov in dr. Mojca Juričič so se v imenu 320 pediatrinj in pediatrov ter šolskih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem