Tun iz konzerve – ne preveč zdrava malica

Delo pred 10 dnevi

Koristi uživanja malih rib prevladujejo nad morebitnimi tveganji, previdnost pa pri količini in pogostosti uživanja velikih rib pa tudi lignjev.

Prebivalci Slovenije zaužijemo premalo rib, ki so vir biološko visokovrednih beljakovin, maščob, mineralov in vitaminov. Edinstvene so predvsem po vsebnosti esencialnih omega 3-maščobnih kislin, ki so pomembne za rast in razvoj otrok, zmanjšujejo tudi tveganja za razvoj kroničnih bolezni pri odraslih, navajajo priporočila NIJZ. Toda kot opominja kemičarka dr. Milena Horvat, vodja odseka za znanosti o okolju z Instituta Jožef Stefan, je problem, da tisti, ki jedo

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem