Slovenija arhiv novic 10.05.2024

V letalu si je postlala v predalu nad glavami

Necenzurirano 10.05.2024
Mlajša ženska je na letalu severno ameriške letalske družbe Southwest Airlines pred vzletom splezala v predal za prtljago nad glavami ostalih potnikov in tam želela udobno dremati med letom. Našla jo je zaprepadena stevardesa, ki ji je njeno… »

Težave z Neuralinkovim vsadkom

Delo 10.05.2024
Pri Muskovem podjetju Neuralink, ki je tetraplegiku Nolandu Arbaughu vsadil brezžično napravo v možgane, so priznali težave z vsadkom. Na zadnji januarski dan je svet obkrožila novica, da tetraplegik Noland Arbaugh, prvi človek z vsajenim… »

Rose želi vsaj za sezono obdržati Simonsa in Šeška

Delo 10.05.2024
Trener Leipziga pri Slovencu vidi tri, štiri klube, ki pridejo v poštev za prestop, a meni, da tudi sam ve, da je bilo zadnje leto v Nemčiji zanj zelo koristno. Trener nemškega prvoligaša RB Leipzig Marco Rose si na vsak način želi, da bi… »

10. maj: Svetovni dan gibanja

Domžalec 10.05.2024
10. maja obeležujemo svetovni dan gibanja, ob katerem na NIJZ poudarjajo pomen gibanja in zadostne telesne dejavnosti, tako odraslih kot otrok in mladostnikov. Le pet dni kasneje, 15. maja, obeležujemo tudi mednarodni dan družin. Ker imajo starši in… »

Zapora občinske ceste JP991961 Latkova vas – Lapurjev most

Savinjsko Šalaške 10.05.2024
V ta namen bo na navedeni cesti delna in občasno popolna zapora prometa. Vse udeležence v prometu naprošajo za upoštevanje prometne signalizacije in strpnost.… »

Iz romana »izkopali« uporniški duh avtorja

Delo 10.05.2024
Predstava, ki jo je režiral Matjaž Berger, bo zaživela v »izčiščenem prostoru« portoroškega Monforta. Današnji okrogli mizi o pisatelju, dramatiku, pesniku in esejistu Vitomilu Zupanu v piranskem Gledališču Tartini, ob 18. uri, bo jutri v… »

Varno na soncu: strokovnjaki opozarjajo na zaščito pred sončnimi žarki

RTV Slovenija 10.05.2024
Strokovnjaki opozarjajo, da je v Sloveniji vse več primerov rakavih bolezni kože in drugih bolezni, ki so posledica UV-sevanja in visokih temperatur. Pozvali so tudi k okrepitvi programov ozaveščanja in izobraževanja o zaščitnih ukrepih… »

Slabše duševno zdravje kot nekoč

Gorenjski glas 10.05.2024
Da je medresorsko sodelovanje na področju duševnega zdravja izjemnega pomena, so poudarili na nedavni okrogli mizi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) o vlogi države pri skrbi za duševno zdravje. Kot je v uvodu poudaril strokovni direktor… »

Pohod ob odprtju meseca narcis

Gorenjski glas 10.05.2024
Jesenice – Ob odprtju meseca narcis Razvojna agencija Zgornje Gorenjske jutri pripravlja promocijski pohod na relaciji Jesenice–trim steza Žerjavec–naselje Žerjavec–Plavški Rovt–Planina pod Golico (pr' Čop). Pohod se bo začel ob 9. uri… »

»Bilo me je strah za življenje«

Gorenjski glas 10.05.2024
Tako je na sodišču povedal obtoženec za poskus uboja lanskega oktobra v Medvodah. Ljubljana – Ta teden se je na ljubljanskem okrožnem sodišču začelo sojenje 24-letnemu Luku Bohnecu iz Goričan, ki ga tožilstvo obtožuje poskusa uboja, ker naj bi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem