Slovenija arhiv novic 10.05.2024

Borrell: Španija bo 21. maja priznala Palestino

RTV Slovenija 10.05.2024
Visoki zunanji predstavnik EU-ja Josep Borrell je sporočil, da bo Španija 21. maja priznala Palestino, kar mu je potrdil zunanji minister Jose Manuel Albares. Da bo Španija skupaj z Irsko Palestino priznala 21. maja, je v sredo poročala irska javna… »

Zmagovalka makedonskih volitev proti priznanju bolgarske manjšine

Delo 10.05.2024
Priznanje manjšine, ki šteje približno 3000 pripadnikov, je eden od pogojev pri približevanju države EU. Desna nacionalistična stranka VMRO-DPMNE, ki je v sredo zmagala na predsedniških in parlamentarnih volitvah v Severni Makedoniji, vztraja pri… »

Odprte hiše Slovenije: katerim arhitekturnim projektom je ljudstvo namenilo največ glasov?

RTV Slovenija 10.05.2024
Na arhitekturnem festivalu Odprte hiše Slovenije (OHS) od leta 2019 podeljujejo nagrade za najboljše projekte po izboru občinstva. Obiskovalci letošnjega festivala so si lahko ogledali več kot 70 arhitekturnih projektov, ki so jim odprli svoja vrata… »

Na domačem EP-ju dvoboj Savška in Božiča za olimpijsko vozovnico

RTV Slovenija 10.05.2024
Kajakaši in kanuisti so predstavili pričakovanja pred EP-jem v slalomu na divjih vodah, ki bo od 15. do 19. maja v Tacnu. Nastopilo bo po šest slovenskih kanuistov in kajakašev, najvišje merijo Benjamin Savšek, Luka Božič, Peter Kauzer in Eva… »

Spregovorila zalezovalka iz serije Baby Reindeer: Prejemam grožnje s smrtjo

RTV Slovenija 10.05.2024
Pred kamere je stopila ženska, ki je bila navdih za lik zalezovalske Marthe v Netflixovi uspešnici Baby Reindeer (Severni jelenček). Fiona Harvey je v pogovoru s Piersom Morganom potožila, da so v seriji upodobljeni dogodki močno pretirani. V dramski… »

Ulična kreativnost

Gorenjski glas 10.05.2024
Se je v središču Kranja morda mudil najbolj znani neznani ulični umetnik Banksy? Je želel zazidana vrata z barvami vsaj simbolično spet odpreti? Vse je mogoče. Še bolj verjetno pa je, da so navdih za svojevrstno stensko poslikavo dobili kranjski… »

BOŠADRAGA IN NJENE ANEKDOTE: Skupinskega sprehoda se je udeležila tudi Katica, najstarejša občanka te četrti (FOTO)

Regional 10.05.2024
Na veliko presenečenje organizatork doc. dr. Neže Čebron Lipovec in Mirelle Baruca se je včeraj, 9. maja, na skupinskem spominskem sprehodu zbralo okrog 60 zainteresiranih domačink in domačinov. Skozi izmenjevanje osebnih in skupnih spominov na… »

Tanja Fajon znova na Bližnji vzhod, to je razlog

Zurnal24 10.05.2024
Zunanja ministrica Tanja Fajon se v soboto znova odpravlja na Bližnji vzhod, kjer se bo do srede srečala z najvišjimi predstavniki Egipta, Katarja, Združenih arabskih emiratov in Savdske Arabije. Osrednje teme pogovorov bodo trajajoče regionalne… »

INTENZIVNA ISKALNA AKCIJA NA BREGOVIH SOČE: 44-letni Nemec v četrtek iz kampa odšel neznano kam

Regional 10.05.2024
Na območju naselja Soča od jutranjih ur poteka intenzivna iskalna akcija pogrešanega 44-letnega državljana Nemčije, ki je v četrtek zvečer iz kampa odšel neznano kam. Visok je 180 centimetrov, suhe postave, ima krajše pristrižene lase, oblečen… »

DA BO LOČEVANJE ODPADKOV ŠE BOLJ UČINKOVITO: Marjetica Koper uvaja mobilne ekološke točke z večprekatnim zabojnikom

Regional 10.05.2024
Po dobrih rezultatih v krajevnih skupnostih Gračišče, Gradin, Sveti Anton in dveh lokacijah v Pobegih – Čežarjih, Šmarjah, Hrvatinih, ter Škofijah, Dekanih, Zazidu, Škocjanu in Markovcu, je Marjetica namestila večprekatni zabojnik, ki… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem